In deze stilte?

Wij, het team van Praise&Prayer040, vinden het geweldig gaaf om elke 2de zondag van de maand God al onze dank te brengen. Dat doen we door voor Hem en over Hem te zingen. Samen met onze bezoekers lezen wat Hij ons wil vertellen en samen stil te worden, gewoon te luisteren naar Gods stem die ons influistert. Want onze God is niet ver weg, maar heel dichtbij. We moeten alleen even stil worden om de fluistering te horen. En dat mogen we samen met anderen doen die ook God op deze manier willen danken en ontmoeten.

Praise&Prayer; Prijzen&Bidden. We doen het allebei tijdens onze avonden. Wat is bidden nou eigenlijk? Bidden is praten met God! Misschien heb je dat wel eens gehoord, of beter nog, dat ook zelf geleerd. Het is helemaal waar, maar het is niet compleet. Gebed is minstens evenveel luisteren naar God. Praten met elkaar gaat twee kanten op. Je bent met elkaar aan het praten. Iets zeggen en aandachtig luisteren. En dat is mogelijk iets waar we veel minder ruimte voor maken. Wij kunnen uitstekend praten tegen God. Wij geloven ook dat hij ons altijd hoort, al lijkt het soms anders. Maar heb je je wel eens afgevraagd of God ook tegen jou praat? Ontdekt dat God in gebed tot je kan spreken? Soms met een bijna hoorbare stem. Niet? Dat is jammer, want daardoor mis je wel wat. Maar praten mét God gaat niet vanzelf. Daar is een luisterend oor voor nodig en een open houding. En omdat Hij dichtbij is, praat Hij ook zacht. God komt niet “alles overschreeuwend” je leven binnen gedenderd. Nee, Hij fluistert.

Het kost ons best veel moeite om stil te worden en niet met van alles bezig te zijn. Om je hoofd “op stop” te zetten. Toch proberen we dat elke Praise&Prayer weer opnieuw. We proberen ons hoofd “uit-te-zetten” en te luisteren naar wat God tot ons fluistert. Stil te worden om te kunnen horen wat Hij tot ons zegt. Als dat lukt dan weet je hoe waardevol het is om de stille stem van God te horen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je echt voor oefenen. Ik daag jullie allemaal uit om de komende weken elke dag gewoon hardop te bidden en te vragen of God tot je wil spreken in de stilte van het gebed. En ben dan gewoon een paar minuten stil. Hou het vol en geef niet op als je gedachten toch afdwalen. Oefening baart kunst. Het hoort er gewoon bij. Maar ga het gewoon eens een tijdje proberen. Wat helpt is voor jezelf opschrijven of en wat God tegen je zegt. En het is ook helemaal niet erg als je niets hoort. God spreekt op vele manier, maar daar heb ik het een andere keer nog wel over. Ik ben heel benieuwd wat je mag gaan ontdekken over God die met je praat. Veel plezier!

In deze stilte! De stilte is bij uitstek de plek om God te kunnen ontmoeten. Ik wens je hele mooie ontmoetingen en gesprekken toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *